Concert Symfonisch Ruimteorkest en Wilgenband in de Mayboom op 23 april

Concert Symfonisch Ruimteorkest en Wilgenband in de Mayboom op 23 april

Een voor een druppelen ze het repetitielokaal binnen: de leerlingen van het opleidingsorkest MaeStRO! In Zevenbergen. De een heeft een grote koffer met een cello erin, de andere een wat kleinere met een viool of een nog kleinere met een fluit erin. Ze hebben er zin in want ze mogen meespelen met het grote Symfonische Ruimteorkest. Ze oefenen namelijk voor een heel speciaal concert met groot orkest en met de Wilgenband in de Mayboom in Made. 

Voor de gelegenheid zijn er drie muziekstukken van het opleidingsorkest geschikt gemaakt voor het hele symfonieorkest. Goed in het gehoor liggende stukken: the Toreadors, de 9e symfonie van Beethoven en de Radetskymars. De vrolijke medley van de Eftelingmuziek  van het van het grote orkest is wat vereenvoudigd zodat het opleidingsorkest kan meespelen. Hiermee biedt het grote symfonieorkest goedmoedig ruimte aan de beginnende spelers om te ervaren hoe leuk het is om onder deskundige leiding van dirigent Caspar Versluis een concert te verzorgen. De leerlingen zijn voor een groot deel gekomen uit opleidingstrajecten van de stichting Symfonische Amateurklanken, de overkoepelende stichting van beide orkesten. De stichting heeft opleiding van nieuwe strijkers en blazers hoog in het vaandel staan. En denkt u bij nieuwe muzikanten niet alleen aan kinderen, ook volwassenen die nog maar pas begonnen zijn met het bespelen van een instrument zijn erbij. 

De recente cursussen viool en cello voor een slimmer kind hebben zoveel leerlingen opgeleverd dat er een derde groep is gevormd: een viool- en cello ensemble onder leiding van Govar Hamid. De kinderen in deze groep krijgen ook een kans om samen te leren spelen, naast hun gewone lessen. Ook is een kleine groep celloleerlingen gestart met de eerste lessen. Dankzij sponsering van onder andere de gemeente Moerdijk en de inzet van talloze vrijwilligers kunnen de lessen op elk niveau gegeven worden. Samen spelen met ervaren muzikanten geeft extra kansen en mogelijkheden. U kunt dit zelf ervaren door op 23 april naar het concert te komen, u bent van harte welkom!

Nieuws, Symfonisch RuimteOrkest