Dirigent Caspar Versluis

Dirigent Caspar Versluis

Caspar Versluis is in 1970 geboren te Rotterdam. Hij begon als 10-jarige jongen met bespelen van de klarinet en heeft daarna o.a.gespeeld in het Harmonie Charlois (Rotterdam), Harmonie Crescendo (Krimpen aan de Lek) en het Rotterdams Jeugd Orkest.

Als 17-jarige is hij begonnen aan de studie klarinet aan het Rotterdams Conservatorium en tijdens deze studie heeft hij ook de studie Hafa-directie behaald. Na het behalen van beide diploma’s is hij ook nog begonnen aan de studie saxofoon die hij in 2000 behaalde.

Na gewerkt te hebben als freelancer bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest, de Marinierskapel en het Nederlandse Klarinet Choir werd Caspar begin 1997 aangenomen als muzikant bij het Fanfarekorps Koninklijke Landmacht. Hier heeft hij gewerkt tot medio 2005 en daarna is hij instructeur geworden van het Cadetten Tamboer Korps op de Koninklijke Militaire Academie te Breda.

Als dirigent is hij werkzaam geweest in Krimpen aan de Lek, Dinteloord, Willemstad en bij Alliance uit Lage Zwaluwe. Naast het RuimteOrkest dirigeert hij op dit moment ook Harmonie Vlijt & Volharding uit Alphen en Koninklijke Fanfare OKK uit Zevenbergschen Hoek.