SRO treedt op met professionele solisten

2 juni 2017

SRO treedt op met professionele solisten

Op zondagavond 18 juni zal het Symfonisch RuimteOrkest uit Zevenbergen in samenwerking met drie professionele musici het concert ‘Vivaldi Rocks’ ten gehore gaan brengen. Met een mix van klassieke en moderne werken weet het Symonisch RuimteOrkest haar publiek al jaren aangenaam te verrassen, en deze avond bent u weer van harte welkom om van deze bijzondere combinatie te genieten. Tijdens dit concert zal het Symfonisch RuimteOrkest onder andere de solisten Rogier de Pijper (dwarsfluit), Govar Hamid (viool), Inge Laurijssens (viool) en Renske de Leuw (harp) begeleiden.

Rogier de Pijper
Het Symfonisch RuimteOrkest zal onder andere de gerenommeerde fluitist Rogier de Pijper als solist begeleiden bij het virtuoze Concertino voor fluit en orkest in D majeur van de Franse componiste Cécile Chaminade. Rogier studeerde aan de conservatoria van Rotterdam, Den Haag en Tilburg. Aan het conservatorium van Tilburg heeft hij ook les gegeven. Hij heeft zich in de loop der jaren gespecialiseerd in moderne speeltechnieken voor fluit. Met het project en het gelijknamige boek ‘Flute Colors’ wat wereldwijd van bekendheid geniet, zet Rogier de Pijper zich in om deze technieken toegankelijker te maken voor fluitisten, componisten en luisteraars. Het virtuoze concertino wat hij zal gaan spelen werd in 1902 als examenstuk geschreven voor fluitisten aan het conservatorium van Parijs. Met zeer uitgebreide decoratieve solopassages is het stuk een behoorlijke uitdaging om te spelen. Het verhaal gaat dan ook dat Cécile Chamidade het concert schreef als straf voor haar fluit spelende minnaar die haar verlaten had…

Govar Hamid
Violist Govar Hamid zit al meer dan 30 jaar in de muziek. Govar heeft gestudeerd aan de conservatoria van Maastricht en Tilburg en doet momenteel een studie naar vioolmuziek in Arabische landen waarbij het een uitdaging is om deze muziek, die niet op het westerse muziekschrift gebaseerd is, te beschrijven en vast te leggen. Naast deze studie is Govar’s passie het lesgeven. Govar zal de ontroerende vioolsolo uit de muziek van de film ‘Schindler’s List’ voor u spelen, begeleid door het Symfonisch RuimteOrkest. Daarnaast zal hij samen met violiste Inge Laurijssens soleren bij Mark Woods’ arrangement ‘Vivaldi Rocks’ waarbij de klassieke muziek van Antonio Vivaldi gecombineerd wordt met stevige rockmuziek. Deze combinatie lijkt misschien vergezocht, maar niets is minder waar. De lyrische virtuositeit, een stevig tempo en felle contrasten zijn kenmerken die in beide muziekstijlen terugkomen.

Inge Laurijssens
Inge Laurijssens kreeg haar eerste vioollessen op de muziekschool te Breda. Daarna studeerde Inge naast haar gymnasiumopleiding viool bij Joyce Tan in de speciale Jong Talent klas van het Utrechts Conservatorium. Vanaf 1993 zette zij haar vioolstudie aan het Utrechts Conservatorium voort bij Emmy Verhey. Na het behalen van het Diploma Docerend Musicus rondde Inge in 2000 haar Tweede Fase opleiding af met als specialisatie kamermuziek. Inge volgde zowel individueel als op het gebied van de kamermuziek vele masterclasses bij verschillende professionele musici. Zij was mede-oprichtster van het Jenufa-strijkkwartet dat in Nederland de strijkkwartet-academie heeft gevolgd en bereikte met dit kwartet de halve finale in het internationale concours Premio Vittorio Gui te Florence. Inge speelde daarnaast in verschillende professionele orkesten. Ze maakte tot 2012 deel uit van het ensemble Camarata Antonio Lucio o.l.v. Emmy Verhey. Van 2012 tot 2015 woonde en werkte Inge in Curaçao. Zij heeft daar verschillende concerten gegeven, onder andere met de beroemde Curaçaose pianist/componist Wim Statius Muller.

Renske de Leuw
Op jonge leeftijd was het voor Renske de Leuw al duidelijk dat de harp haar instrument zou zijn. Ze studeerde aan het conservatorium van Amsterdam en heeft daar haar bachelor en master gehaald. Haar brede oriëntatie uit zich onder andere ook in het beheersen van de jazzharp en popharp en daarnaast is ze voorzitter van Nederlandse Folk Harp Vereniging. Verder treedt ze op als soliste, kamermuzikante, orkestharpiste, verzorgt ze sfeermuziek en doceert ze de harp aan haar leerlingen. Op zondagavond 18 juni kunt u haar in alle stukken terug horen met het prachtige geluid van haar harp.

Het concert zal plaatsvinden in de theaterzaal van hotel De Borgh in Zevenbergen onder leiding van dirigent Caspar Versluis. De aanvang van het concert is om 19:30 uur en de zaal gaat om 19.00 uur open. Kaarten kosten €8,50 in de voorverkoop via www.ruimteorkest.nl en €10,00 aan de zaal. Voor kinderen tot en met twaalf jaar is de entree gratis. Al met al belooft het een zeer bijzondere avond te worden die u zeker niet mag missen!

Nieuws