Laatste nieuws

Alsnog een concert..dachten we

Het is lastig plannen in deze coronatijden. Door de ontwikkelingen van het virus is het de afgelopen anderhalf jaar niet gelukt een concert te organiseren. Toch dachten we op zondagavond 28 november, wel in afgeslankte vorm, wel weer eindelijk een concert te kunnen organiseren. Echter hebben we door ingelaste maatregelen ook dit concert weer moeten annuleren. We hopen volgend jaar toch echt weer een concert te mogen organiseren; het laatste concert wat we hebben kunnen organiseren dateert alweer van Kerst 2019.

Blijf op de hoogte via onze website en social media-kanalen! Tot die tijd verwijzen we graag naar onze Kijk & Luister-pagina, alwaar wat fragmenten van het orkest zijn toegevoegd.

Nieuws

Ingelaste pauze i.v.m. Coronavirus

Uiteraard heeft het Coronavirus ook grip gekregen op de activiteiten van het Symfonisch RuimteOrkest en Maestro. In ieder geval zijn de repetities tot en met eind april opgeschort, en is het concert met de Wilgenband in Made op 5 april komen te vervallen. Er wordt druk gezocht naar een nieuwe datum.

Nieuws

Drie meer dan geslaagde bevrijdingsconcerten!

Afgelopen weekend hebben we drie meer dan geslaagde bevrijdingsconcerten verzorgd in Standdaarbuiten, Zevenbergen en Moerdijk, in samenwerking met de lokale heemkundekringen (’t Sandt Daer Buyten, Willem van Strijen en Heemkunde Moerdijk) en gemengd koor Cantzoni. Het Symfonisch RuimteOrkest stond zoals gewoonlijk onder leiding van Dirigent Caspar Versluis en koor Cantzoni onder leiding van Kim de Looper, die ook verschillende solo zangpartijen heeft vertolkt. Het repertoire bestond uit prachtige stukken behorend bij het thema oorlog en vrijheid. Het publiek heeft onder andere kunnen genieten van ‘Ouverture 12’ van Tchaikovsky, ‘Danse Macabre’ van Saint-Saëns en stukken uit de films Apollo 13, Forrest Gump en Schindler’s List. De toegift was het prachtige ‘When You Believe’ van Stephan Schwartz, samen met koor Cantzoni. Tussen de muziek door werd uniek beeldmateriaal vertoond met betrekking tot de oorlogstijd en men heeft vol bewondering gekeken en geluisterd naar (emotionele) interviews met de laatste ooggetuigen. Al met al, drie enorm geslaagde concerten met een super opkomst. We zijn enorm dankbaar voor alle warme reacties na afloop van de concerten en zijn blij dat het publiek genoten heeft. Iedereen die heeft bijgedragen aan deze concerten: hartelijk dank!

Nieuws

Het Symfonisch RuimteOrkest viert de vrijheid!

75 jaar een vrij West-Brabant, dit is iets om bij stil te staan. We willen deze bijzondere mijlpaal niet onopgemerkt voorbij laten gaan en zullen in november maar liefst drie bevrijdingsconcerten gaan geven in de gemeente Moerdijk. Door middel van een unieke beeld- en geluidsproductie staan we stil bij 75 jaar vrijheid in West-Brabant. Het RuimteOrkest zal zoals gewoonlijk onder leiding staan van dirigent Caspar Versluis. Het orkest zal onder andere muziek van Karl Jenkins ten gehore gaan brengen, maar ook filmmuziek uit bijvoorbeeld Forrest Gump en Schindlers list. Verder zullen soliste Kim de Looper en gemengd koor Cantzoni meewerken aan deze productie, evenals de lokale heemkundekringen uit de regio: Willem van Strijen (3 november), ’t Sandt Daer Buyten (2 november) en Heemkundekring Moerdijk (3 november).

Bovendien zal tijdens de optredens uniek beeldmateriaal gepresenteerd worden. U kunt genieten van bijzondere beelden opgenomen op diverse locaties in de gemeente en interviews met de laatste ooggetuigen.

Wanneer vinden de concerten plaats?

  • Zaterdag 2 november om 20.00 uur in de Standaert in Standdaarbuiten
  • Zondag 3 november om 14.30 uur in de RK Bartholomeuskerk in Zevenbergen
  • Zondag 3 november om 20.00 uur in De Ankerkuil in Moerdijk.

De entree is gratis. Het belooft een bijzondere belevenis te worden en we hopen dat u samen met ons de vrijheid wilt vieren!

De bevrijdingsconcerten worden mede mogelijk gemaakt door de bijdragen van het Havenbedrijf Moerdijk, Gemeente Moerdijk en het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Nieuws

Nieuw schooljaar: nieuwe cursussen viool en cello

De zomervakantie is alweer ten einde, wat wil zeggen dat de cursussen ‘Viool- en cellospelen voor een slimmer kind’ weer van start zullen gaan. We trappen af met de vervolgcursus viool, die begint op dinsdag 27 augustus aanstaande op basisschool de Boemerang in Zevenbergen. Aan deze cursus zullen de acht cursisten deelnemen die de introductiecursus van voor de vakantie afgerond hebben. We zijn als stichting erg trots dat deze cursisten, naar aanleiding van de introductiecursus, verder willen gaan met het bespelen van de viool. In het komende schooljaar zullen uiteraard ook weer nieuwe introductiecursussen starten. Binnenkort vindt u meer informatie hierover op de website. Mocht u ondertussen nog vragen hebben of meer informatie willen ontvangen over de cursussen, neem gerust contact met ons op.

Verder zullen ook de repetities van zowel het RuimteOrkest als MaeStRO! weer gaan beginnen en komen ook de bevrijdingsconcerten steeds dichterbij. Een reeks concerten waar we erg veel zin in hebben en we hopen u ook. De data en tijden van de concerten vindt u in de ‘Concertagenda’.

Nieuws

Wederom succesvolle (vervolg) cursussen viool en cello!

Woensdagmiddag 3 juli 2019, een speciale middag voor de cursisten van de projecten ‘Viool- en Cellospelen voor een Slimmer Kind’. Ouders, oma’s en opa’s en bekenden vormden het publiek tijdens deze laatste bijeenkomst van beide cursussen.  

De eerste groep van de middag bestond uit de leerlingen cello die deel hadden genomen aan de vervolgcursus ‘Steeds Beter’ gegeven door Godelinde Dolaard. De cursisten hebben laten horen wat ze in de afgelopen 12 lessen bijgeleerd hebben, petje af. Er werden zowel individuele als gezamenlijke stukken ten gehore gebracht en iedereen ontving zijn of haar welverdiende diploma. Tot slot werd samen met het leerlingenorkest MaeStRO!, onder leiding van Yannick Hiwat, het Braziliaanse ‘Mama Paquita’ gespeeld. Eén van de cursisten heeft zich inmiddels aangesloten bij het leerlingenorkest MaeStRO! en iedereen zal na de zomervakantie doorgaan met de cursus ‘Steeds Beter 2’.

Diploma-uitreiking aan de aanwezige cellisten

De tweede groep bestond uit de leerlingen viool die de introductiecursus gevolgd hadden bij docent Govar Hamid. De leerlingen hebben gezorgd voor een echt concertje, door liedjes uit het boek ‘Fiddle Time Joggers’ te spelen. De middag werd feestelijk afgesloten met de uitreiking van de welverdiende diploma’s en een gezellige nazit met limonade. Evenals bij de cellocursus zullen alle leerlingen na de zomervakantie doorgaan met een vervolgcursus. Als Stichting zijn wij hier erg blij mee!

Diploma-uitreiking aan de violisten
Nieuws

Diploma-uitreiking en start nieuwe vioolcursus!

Op woensdag 3 april ontvingen de cursisten Isa, Lotte, Saartje en Keet, die de cursus ‘vioolspelen voor een slimmer kind’ hadden gevolgd, hun welverdiende diploma. Op de Zevenbergse basisschool De Toren hebben de kinderen in 8 lessen kennis gemaakt met dit instrument. Vioolleraar Govar Hamid was zeer tevreden over de vorderingen die de kinderen in zo’n korte tijd hadden gemaakt.  De oriëntatie cursussen worden georganiseerd in samenwerking met een aantal basisscholen in de gemeente Moerdijk. In mei zal weer een nieuwe cursus starten in Zevenbergen, waar kinderen van de groepen 3  t/m 8 zich nu voor op kunnen geven. Dit kan via de website www.meermoerdijk.nl .

Nieuws

Tweede cursus ‘ Cellospelen voor een Slimmer Kind’ succesvol afgesloten!

Op woensdag middag 27 maart hadden de ouders en belangstellenden van de deelnemers van de vervolgcursus ‘cellospelen voor een slimmer kind’ zich verzameld in de aula van basisschool De Boemerang in Zevenbergen. De studenten cellisten Tim, Anna, Evi, Kitty, Marion, Kate, Lucy en Vincent lieten het aanwezige publiek horen wat ze in de afgelopen 8 lessen hadden geleerd van cellodocente Godelinde Doolaard. Daarna werden de diploma’s uitgereikt. Wij zijn erg blij te kunnen melden dat bijna iedereen doorgaat voor de volgende cursus : ‘ Steeds beter’, die start op 3 april aanstaande.

Binnenkort starten er weer twee nieuwe cursussen viool en cello, waarvoor kinderen uit de groepen 3 t/m 8 zich nu kunnen opgeven. Dit kan via de website www.meermoerdijk.nl . Wilt u meer inlichtingen hierover? Neem dan contact op via gerrit@vanderschouw.com.

Nieuws

Bevrijdingsconcerten ter ere van 75 jaar vrijheid in West-Brabant.

In november 2019 vieren we dat het 75 jaar geleden is dat West-Brabant bevrijd werd van de Duitse bezetting. Het Symfonisch RuimteOrkest wil deze mijlpaal niet onopgemerkt voorbij laten gaan en zal maar liefst drie bevrijdingsconcerten gaan verzorgen in de gemeente Moerdijk in samenwerking met lokale heemkundekringen en gemengd koor Cantzoni. Het Symfonisch RuimteOrkest staat hierbij onder leiding van dirigent Caspar Versluis en Cantzoni onder leiding van Kim de Looper, die ook enkele zangsolo’s ten gehore zal brengen. Deze concerten zullen plaatsvinden op zaterdag 2 november in Standdaarbuiten en op zondag 3 november in Moerdijk en Zevenbergen. De lokale heemkundekringen zullen bijzondere beelden en verhalen over de thema’s oorlog en bevrijding aandragen. Deze zullen tijdens de concerten op een prachtige manier de muziek afwisselen. Kortom, het beloven drie fantastische optredens te worden! Nadere informatie volgt, maar noteer alvast 2 en 3 november in uw agenda. Hopelijk tot dan!

 

 

 

 

Nieuws

Succesvol optreden in de Efteling!

Gisteren hadden wij de eer om maar liefst twee optredens te verzorgen op een zeer bijzondere locatie : De Efteling! Het was voor ons als Orkest een unieke ervaring, evenals voor het Efteling publiek. We hopen van harte dat we nog een keer geselecteerd worden om onze klanken te laten horen in het pretpark.

Nieuws